Terugblik Accres en Serious Request 2017


Er wordt terug gekeken op een hartverwarmende week die volledig in het teken stond van Serious Request 2017. Met Apeldoorn als gaststad zette ook Accres haar beste beentje voor.

Van 18 tot 24 december stond het Glazen Huis gevestigd op het Marktplein te Apeldoorn. Samen met heel Nederland werd geld in gezameld voor het Rode Kruis, om ouders en kinderen te kunnen herenigen. Accres hielp hier, vanuit haar maatschappelijke rol en het brede netwerk in Apeldoorn en omgeving, graag aan mee en kijkt terug op een geslaagde week met geweldige resultaten.

Accres voor Serious Request

Vanuit de maatschappelijke rol van Accres en het brede netwerk en bereik in Apeldoorn en omgeving, gaf Accres aan graag lokale initiatieven te willen faciliteren en participeren ten behoeve van Serious Request 2017. Het was dan ook hartverwarmend om te zien hoeveel leuke, mooie en originele initiatieven er vanuit allerlei hoeken ontstonden waarbij Accres ondersteuning en/of participatie mocht en kon bieden. Maar liefst 13 initiatieven werden ondersteund, gefaciliteerd en/of geparticipeerd door Accres welke tezamen goed waren voor een opbrengst van meer dan €67.700,-! Een bedrag om trots op te zijn.

Succesvolle matches en mooie resultaten

Initiatieven uiteenlopend van het faciliteren van een apenkooi festijn voor de leerlingen van Openbare Basisschool de Tweede Stee te Loenen tot de ondersteuning bij een volleybaltoernooi voor bedrijven door Zorggroep Apeldoorn e.o.; bijna niets was onmogelijk voor Accres.
Zo werd Reddingsbrigade Apeldoorn gefaciliteerd tijdens hun sponsorzwemactie in Aquacentrum Malkander én ondersteund tijdens hun deelname aan ‘’Serious Rescue’’; een landelijke actie waarmee een bedrag van € 17.516, - is opgehaald! Sporthal Matenpark is onder andere ter beschikking gesteld aan Scholengemeenschap De Heemgaard dat afgelopen week omgetoverd was tot ‘’Het Heemgaardhotel’’ en de mobiele kinderboerderij van Kinderparadijs Malkenschoten was onlangs meerdere malen terug te vinden in de Lieve Vrouwenkerk. Hier organiseerde én verbrak Kerkplein7 het Wereldrecord Bijbellezen na 110 uur lezen!

Sportstimulering stimuleert!

Ook de afdeling Sportstimulering van Accres heeft laten zien hoe belangrijk het is om de krachten te bundelen. Zowel menskracht als materialen werden aan verschillende organisaties ter beschikking gesteld om initiatieven succesvol te laten verlopen. Ondersteuning werd onder andere geboden tijdens de Sportmiddag voor Serious Request. Tijdens deze middag kwam heel sportend Apeldoorn samen op het Marktplein waar professioneel voetbalster Anouk Hogendijk, professioneel danser Timor Steffens, top atleet Churandy Martina en professioneel kickbokser Melvin Manhoef clinics gaven ten behoeve van Serious Request. Op deze zelfde middag werd even een momentje ingelast: ambassadeur van Accres en topatleet Eelco Sintnicolaas mocht namelijk samen met een aantal leerlingen van OBS Beekbergen een cheque van maar liefst € 4.169, - aanbieden, opgehaald met de Building Run. Deze sponsorloop werd georganiseerd door Sportstimulering samen met een aantal basisscholen in de gemeente Apeldoorn in het Omnisportcentrum en bleek een groot succes.

Tevens geeft Sportstimulering de mogelijkheid tot het bieden van hulp graag door; zij sponsorden 13 wandelbegeleiders om via het Rode Kruis een reanimatie cursus te volgen. Een mooie gedachtegang die volledig past bij de kernwaarden van Accres.

 

Terug naar het overzicht