Accres doneert bedrijfskleding aan Gambia!

De medewerkers van Kinderparadijs Malkenschoten, kinderboerderij de Maten en Laag Buurlo zijn deze winter in geheel nieuwe bedrijfskleding gestoken. De “oude” bedrijfskleding was nog in dusdanig goede staat en Accres wilde dit graag doneren aan een goed doel. En dat goede doel is Gambia geworden!

23 dozen met kleding zijn verscheept naar Gambia en na een reis van 4 weken en een aantal weken wachttijd in de haven van Banjul, de hoofdstad van Gambia, waren de dozen dan eindelijk daar. Vanuit Banjul zijn de dozen door de lokale bevolking getransporteerd naar Farafenni, een dorp het binnenland van Gambia. In Gambia wordt veel, veelal particuliere, hulp geboden echter deze hulp concentreert zich vooral aan de toeristische kust. Accres wilde graag dat de kleding ten goede zou komen aan de binnenlandse lokale bevolking.

Op een zeer warme en vochtige dag, het is nu het regenseizoen in Gambia, was het dan zover. Een grote groep met mensen verzamelde zich op een plein in het dorp waar zij de kleding uitgereikt hebben gekregen. Er waren poloshirts, shirts met lange mouwen en broeken te verdelen en iedereen heeft zich ter plekke omgekleed wat mooie kleurig plaatjes opgeleverd heeft. De bevolking in Farafenni bedankt Accres voor deze mooie gift!

Gambia is het kleinste land van Afrika en met een gemiddeld inkomen van 40,- euro per maand één van de armste landen van de wereld. Ruim 60 % van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De belangrijkste economische bronnen zijn het toerisme en de export van pindaproducten. Het opkomende toerisme heeft de laatste jaren tegenslagen gehad door onder andere Ebola en de presidentscrisis in 2017. De opbrengst van de pindaproducten is afhankelijk van de pindaprijzen op de wereldmarkt. Hierdoor is de economie van Gambia zeer zwak en is de lokale bevolking voor een groot deel afhankelijk van hulp en giften.

 

Terug naar het overzicht