Vrijwilligers

Accres werkt op diverse locaties met vrijwilligers die vanuit zichzelf of vanuit de gemeente en/of een instantie willen ondersteunen bij activiteiten die Accres exploiteert.

Onderstaand een aantal plekken waar vrijwilligers aan de slag kunnen.

Kinderboerderijen of Kinderparadijs Malkenschoten

De werkzaamheden op onze kinderboerderijen lopen uiteen. De dieren voeren en verzorgen, groenonderhoud, het verblijf van de dieren schoonmaken en de locatie onderhouden zijn veel voorkomende werkzaamheden waarbij vrijwilligers ondersteuning kunnen bieden. In overleg worden de taken verdeeld en natuurlijk doe je niet de hele dag hetzelfde.

Je moet het leuk vinden om een dagdeel, dag of meerdere dagen per week op een kinderboerderij te zijn. Dierenliefhebbers en mensen met ‘groene’ vingers zijn welkom!

Actuele plekken:

  • Kinderboerderij de Maten
  • Kinderparadijs Malkenschoten

Wijkcentrum

De werkzaamheden binnen onze wijkcentra lopen uiteen. Het klaarzetten en opruimen van zalen, de afwas doen, stofzuigen, het verricht van (lichte) technische klussen en het helpen in de bediening, zijn veel voorkomende werkzaamheden waarbij vrijwilligers ondersteuning kunnen bieden.

In overleg worden de taken verdeeld en natuurlijk doe je niet de hele dag hetzelfde. Je moet het leuk vinden om een dagdeel, dag of meerdere dagen per week in een sociaal culturele accommodaties te zijn. Ervaring in schoonmaak, horeca of technische werkzaamheden is een pre, maar is niet verplicht!

Actuele plekken:

  • Wijkcentrum de Stolp
  • Wijkcentrum dok Zuid

Schoonmaak

(diverse locaties zoals bijv. Aquacentrum Malkander, het kantoorpand van Accres e.d.)

Op diverse locaties is er sprake van werkzaamheden op het gebied van schoonmaak, zoals stofzuigen, de afwas doen, het vullen/leegruimen van de vaatwasser, het schoonmaken van de toiletten, afnemen van tafels/kasten/bureaus e.d. waarbij vrijwilligers ondersteuning kunnen bieden. In overleg worden de taken verdeeld en natuurlijk doe je niet de hele dag hetzelfde.

Je moet het leuk vinden om een dagdeel, dag of meerdere dagen per week ondersteunende werkzaamheden in de schoonmaak te verrichten. Ervaring in schoonmaak is een pre, maar is niet verplicht!

Actuele plekken:

  • Geen

Sportstimulering

Vrijwilligers kunnen ondersteuning bieden bij activiteiten en/of evenementen.

Actuele plekken:

  • Geen

 

Indien je als bedrijf/instantie geïnteresseerd bent in plekken ten behoeve van dagbesteding, dan gaat Accres ervan uit dat de betreffende instantie de begeleiding van de groep verzorgd.

Wil je als vrijwilliger aan de slag bij Accres? Neem dan contact met de betreffende locatie op.