Wat mag wel en niet in het Stadspark?

Jaarlijks bezoeken zo’n 900.000 mensen Stadspark Berg en Bos. Het park is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van mooie bezienswaardigheden zoals de vijver, cascade en de grote fontein. Daarnaast is het de ideale plek om te spelen, klimmen en klauteren, maar vooral ook om te ontspannen. Om deze sferen op het park te beleven en een bezoek aan het park Berg en Bos voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken, zijn een aantal regels opgesteld. De borden bij de ingangen van het park informeren u hierover.

Openingstijden

U bent ‘s zomers van harte welkom tussen 7:00 uur en 21:00 uur. In de winter is het park geopend tussen 8:00 uur en 18:00 uur. Na sluitingstijd is het park gesloten en is het niet toegestaan om in het park aanwezig te zijn. Uitzondering hierop is in de winterperiode een bezoek aan restaurant de Boschvijver. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht bij de diverse eetgelegenheden in het park. Koken en barbecueën is in het hele park niet toegestaan.

Ondernemers

Bij het Klimbos en op de speelweide Cool Nature kan men avontuurlijk klimmen, klauteren, spelen en ontspannen. Ook de Apenheul is onderdeel van het park en de verschillende evenementen, zoals Lumido en het Openlucht Filmfestival, trekken veel bezoekers. In het kader van veiligheid van deze bezoekers is een voetgangersgebied ingesteld. Dit betekent dat er geen motorrijtuigen mogen rijden en er niet gefietst mag worden. De overige regels staan bij de ingangen op de borden.

Team Handhaving Openbare Ruimte (THOR) controleert op het naleven van de regels en spreekt bezoekers aan die zich niet aan de regels houden, ook na sluitingstijd!