Ons park

De toegang tot het gehele park is gratis. Daarnaast kunt u gebruik maken van betaalde activiteiten zoals 'Het Klimbos'. Het préhistorisch 'Hapskamp' is bekend bij veel scholen die hier teruggaan in de tijd. Voor 'groene' evenementen is de bosweide een unieke locatie. In de zomer vindt hier het Openlucht Filmfestival plaats.

Download hier de plattegrond


Openingstijden

U bent ‘s zomers van harte welkom tussen 7:00 uur en 21:00 uur. In de winter is het park geopend tussen 8:00 uur en 18:00 uur. Na sluitingstijd is het park gesloten en is het niet toegestaan om in het park aanwezig te zijn. Uitzondering hierop is in de winterperiode een bezoek aan restaurant de Boschvijver. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht bij de diverse eetgelegenheden in het park. Koken en barbecueën is in het hele park niet toegestaan.

Wilde zwijnen

Het wandelnetwerk voorziet zowel in korte recreatieve routes als in langere routes. Het totale netwerk telt tientallen kilometers wandelplezier. De zeer verschillende wandelingen voeren door het park, langs populaire plekjes zoals het verblijf van de herten en wilde zwijnen, de uitkijktoren of de speelweide. De wandelroutes lopen ook buiten het park door, rond Apeldoorns grootste openluchtbad het Boschad en de Valkenberg.

Bos- en speelweide

Voor kinderen is Stadspark Berg & Bos een belevenis. Natuurlijk is het ontdekken van de vele bosdieren voor jonge kinderen al spannend. Maar er is meer. Ze hebben in het park echt alle ruimte om te rennen en te spelen. Op de hoogste uitkijktoren van de Veluwe kunnen ze alles nog eens van boven bekijken. De uitkijktoren is 26 meter hoog en staat op een heuvel van 9 meter. Een hele klim naar boven, die wordt beloond met een schitterend uitzicht. Nog niet genoeg geklommen? Op de speelweide staan nog meer klim- en speeltoestellen. Liever het bos in? Het Kidsnatuurpad wijst de weg.

Midden in Stadspark Berg en Bos ligt de Bosweide. Dit terrein is geschikt voor evenementen.

Toiletten

Op het voorplein van Stadspark Berg & Bos is voor de hoge nood een betaalde toiletvoorziening aanwezig. Binnenkort zullen er ook toiletten bij de speelweide zijn.
 

> Wat mag wel en niet in het Stadspark?